مظلومیتی بزرگتر از عاشورا
[COLOR=#1F1F1F][FONT=Tahoma][B]مظلومیتی بزرگتر از عاشورا
[/B]
تمام اهل بیت علیهم السلام مظلوم بودند و در این میان امام حسن علیه السلام فوقالعاده مظلوم است، چنانچه شیخ راضی آل یاسین، از علمای بزرگ شیعه، که کتابی به نام صلح امام حسن علیه السلام نوشته، و مقام معظم رهبری نیز سالها پیش از انقلاب، آن را ترجمه کرده است، در مقدمه کتابش مینویسد: «مظلومیت روز ساباط امام حسن علیه السلام از روز عاشورای امام حسین علیه السلام بیشتر است».[/FONT][/COLOR][COLOR=#1F1F1F][FONT=Tahoma]
امام حسن علیه السلام همانند پدرش، به مدت 10 سال، خار در چشم و استخوان در گلو، وضعیت را می دید و تحمل میکرد.
در ماجرای ساباط امام حسن مجتبى علیه السلام، در حال حرکت از تاریکى هاى ساباط مدائن بود، که ملعونى از قبیله بنى اَسد، بنام جرّاح بن سِنان رسید و به حضرت گفت: اى حسن آیا کافر شدى؟ سپس، خنجرى مسموم، به ران حضرت زد. حضرت از شدت درد دست بر گردن او انداخت و هر دو به زمین افتادند. همراهان حضرت، آن ملعون را به هلاکت رسانده و امام حسن علیه السلام را به مدائن، خانه والى مدائن، به نام سعد بن مسعود (عموى مختار) بردند. سعد جرّاحى آورد و جراحت آن حضرت را مداوا نمود. (وقایع الایام، صفحه 317)[/FONT][/COLOR][COLOR=#1F1F1F][FONT=Tahoma]
از دیگر مصیبتهای امام حسن علیه السلام این است که وقتی ایشان صلح را میپذیرد، از طرف نزدیکترین افرادش، مورد توهین قرار میگیرد. چنانکه خطاب به حضرتش میگویند: «السلام علیک یا مذلّل المۆمنین» سلام ای خوار کننده مۆمنین!
امام مجتبی علیه السلام مجبور است این کنایهها را تحمل کند و از طرفی هم برای تفهیم این افراد، می گوید: مَثل من بر شما، مَثل خضر و موسی است. پذیرش صلح من حکمت دارد، که شما نمی دانید. اگر من این صلح را نمی پذیرفتم، شما و معدود شیعیان ما، از بین میرفتید و حکومت ظلم نیز همچنان پا بر جا میماند.
[/FONT][/COLOR][COLOR=#1F1F1F][FONT=Tahoma][COLOR=#808080]منبع : tebyan.net[/COLOR][/FONT][/COLOR]